Háziorvosok, védőnők

Település:
Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Ibrány


Járóbeteg szakellátó Dr. Béres József Egészségügyi Centrum


4484 Ibrány, Nagyhalászi út 1.

           KÖSZÖNTÕ

Az Ibrány-Nagyhalászi kistérségben új, korszerû technológiával felszerelt járóbeteg-szakrendelõ központ létesült. Az „Az Ibrány-Nagyhalászi Kistérségi járóbeteg szakellátó központ kialakítása” címû, az Új Magyarország Fejlesztési Terv TIOP-2.1.2-07/1-2008-0015 jelû pályázat keretében megvalósuló zöldmezõs beruházás eredményeként az új szakrendelõ 2011. január 1-jével nyitja meg kapuit.

A lakosság egészségi állapota, életvitele, szociális körülménye alapvetõen határozza meg az Ibrány-Nagyhalászi Kistérség (és tágabban az egész régió) gazdasági és társadalmi állapotát. Ahhoz, hogy a kistérség további fejlõdése, a gazdasági-társadalmi fenntarthatósága garantálható legyen, a lakosság egészségügyi állapotának javítása indokolt. A folyamat nem érhetõ el az egyenlõtlenségek mérséklése, a lakosságközeli, korszerû ellátás biztosítása nélkül, aminek kiemelt eszköze az integrált szakorvosi rendelõintézet kialakítása. Ennek érdekében a nem feltétlenül kórházi ellátást igénylõ betegek ellátását a lakóhelyhez közel, könnyen elérhetõ, modern orvosi eszközökkel felszerelt járóbeteg-ellátás keretében kell biztosítani. Ezt a követelményt maradéktalanul kielégíti a kistérség új szakrendelõ központja.

Az építési munkálatok 2010 márciusában kezdõdtek meg, a szakrendelõ ünnepélyes átadóünnepségére pedig 2010. október 1-jén került sor. A beruházás eredményeképpen Ibrányban egy olyan korszerû járóbeteg-szakellátó központ jött létre, amely hosszú távon biztosítja az egész kistérség egészségügyi ellátásának minõségi és lakosságközeli megvalósulását.

Érdemes megjegyezni, hogy a tervezésnél az energiatakarékos és környezetbarát technológiák alkalmazása fontos szempontként jelent meg, az alkalmazott gépészeti technológiák környezetkímélõ megoldások figyelembevételével kerültek kialakításra. Az intézmény a mûködése során maximalizálni kívánja a környezetbarát alapanyagok használatát. A hulladékgazdálkodás tervezése a legmodernebb alapelvek mellett történik.

A járóbeteg-szakrendelõ a szûken vett gyógyító ellátás mellett egészségfejlesztési, koordinációs és kommunikációs feladatokat is ellát. Emiatt a szakorvosi rendelõ kialakítása kiemelt fontosságú program a térség egészségmegõrzésében, a lakosok hatékony rehabilitációjában, a térség jelenlegi hátrányos helyzetének enyhítésében és gazdasági felzárkóztatásában.

 

  

Telefon: +36 42 446-006 és +36 42 446-007

Telefonos elõjegyzés: H-Cs: 8-19; P: 8-15-ig lehetséges.

Internetes elérhetőség: www.ibranyhalaszjarobeteg.hu

 

     Forrrás:  ibrany.hu

 

 

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »